Spring naar bijdragen
Pool Junkie Forum

Dippie

Administrators
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Waardering in de gemeenschap

6 Neutral

Recente profielbezoeken

86 profielweergaven
 1. Stroke Drill

  Na 1,5 week deze oefening te hebben uitgevoerd (2524 ballen), hier een kleine impressie van hoe mijn stroke nu is. Mijn backstroke en follow through zijn al een stuk beter. De rechtheid van de stroke kan nog beter, maar het komt in de buurt van het beeld wat ik in m'n hoofd heb.
 2. Stroke Drill

  Op 15 januari 2018 ben ik begonnen met deze stroke drill van Tor Lowry: Ik heb 3 doelen met deze oefening: De backstroke langer maken; De follow through verbeteren (langer); De rechtheid van mijn stroke verbeteren (ik heb de neiging mijn keu naar rechts te trekken, vooral met hardere stoten). Om dit te bewerkstelligen, wil ik beginnen met deze oefening in ieder geval 3024x te schieten (189 racks keer 16 ballen). Op de 15e heb ik deze oefening voor het eerst uitgevoerd (800 ballen), en ik heb flinke spierpijn in mijn armen, benen en mijn onderrug. Dit lijkt een simpele oefening, maar is erg intensief omdat je een paar uur lang aan tafel staat en continue ballen staat te schieten. Deze oefening had ik wel eens eerder gezien, maar nooit veel aandacht aan besteed. Totdat ik de oefening uitgelegd zag door Tor Lowry in zijn "Pool Secrets" video. Ik heb een aantal jaar niet echt serieus getraind, en sinds kort weer actief bezig met trainen en oefeningen. Daarin werd me duidelijk dat ik stevig moet werken aan de basis. Zowel Tor Lowry als Phil Capelle zeggen dit beiden, dat je een leerling van je eigen spel moet worden als je beter wilt worden.
 3. Backhand English

  Misschien hebben jullie er wel eens van gehoord, backhand english. Hier een perfect voorbeeld hoe dit toegepast wordt door Mike Sigel: Wat je doet bij backhand english is dit: je richt centerball, en direct bij je laatste stroke (dus bij je follow through), trek je je griphand naar links of rechts. Dit hangt dus af welk effect je mee wilt geven. Een goede instructie video hierover is "The Deflection Video" van Bert Kinister: http://videos.bertkinister.com/video/volume-19-the-deflection-video/11202
 4. NK 9-Ball

  En Tim de Ruyter heeft gewonnen! Tim Jonkman een knappe 2e plaats.
 5. Training Site Links

  Hier een aardig overzicht met linkjes naar training sites. Deze lijst zullen we proberen up-to-date te houden: http://www.poolshot.org - The Pool Aiming Training Software http://www.poolbilliards.co - PROGRESSIVE PRACTICE ROUTINES AND INDIVIDUAL COACHING
 6. Mosconi Cup Editie 24

  De Mosconi Cup Editie 24 staat weer voor de deur en gaat van start op 4 december in Las Vegas. Nick van den Berg maakt dit jaar weer deel uit van het Europese team! Marcus Chamat is de team captain. De overige leden zijn Ralf Soquet, Joshua Filler, Jason Shaw en David Alcaide.
 7. NK 9-Ball

  Het NK 9-Ball wordt dit weekend gespeeld. Vandaag, zondag, wordt de finale ronde gespeeld. De loting is als volgt en er wordt momenteel gespeeld: De standen zijn hier te volgen: https://cuescore.com/tournament/2017%2F2018+Pool+NK+2017%3A+9-Ball+Finaleronde/1698900 De livestream is hier te zien:
 8. Poolzaal Routines

  Poolzaal Routines. De ene heeft ze, de andere niet. In mijn optiek zou een poolzaal in ieder geval de volgende routines erop na moeten houden (je bent een professionele business, toch?) Elke dag de vloer stofzuigen (ook onder de pooltafels); Elke dag de tafels stofzuigen; Minstens 1 keer per week de poolballen schoonmaken; Minstens 3 keer per dag de toiletten schoonmaken, vaker op drukke dagen; Minstens 1 keer per maand de racks & extensions schoonmaken; Minstens 1 keer per maand de lampen schoonmaken; Minstens 1 keer per maand alle huiskeuen controleren en schoonmaken; Minstens 1 keer per week de ballenbakken stofzuigen; Minstens 1 keer per dag alle tafeltjes en stoelen bij de tafels schoonmaken; Minstens 1 keer per dag de bar schoonmaken. Dit zijn uiteraard maar enkele van de routineklusjes die zouden moeten plaatsvinden om een professionele en kundige indruk achter te laten op je bezoekers en je spelers. Wie kan zich er nog meer bedenken, en wie kan zich een poolzaal voor de geest halen waar bovenstaande van toepassing is?
 9. Goedkope Ballenpoets Machine

  Ik zag dit voorbij komen op Facebook, gemaakt door @Jeroen Stoker. Een el cheapo ballenpoets machine. Ik citeer Jeroen: 23485968_1077462492395369_6013241294309031936_n.mp4
 10. Barbox Pool (7ft)

  Ik ben het er wel mee eens. Er zouden wel meer toernooien gehouden mogen worden. En volgens mij zijn er genoeg plekken in NL waar 7ft tafels staan. In het zuiden sowiezo. Ik heb eigenlijk altijd gehoopt dat de KNBB aansluiting zou zoeken met de APA ( https://poolplayers.com/ ), om het van de grond te krijgen in NL. Mijn stem heb je in ieder geval!
 11. Fanon Cup

  Wat is er gebeurd met de Fanon Cup? Wordt deze nog gehouden?
 12. OrangeForks Productions

  Hoge kwaliteit opnames kun je hier vinden: https://vimeo.com/channels/orangeforksproductions/videos
 13. Over het Pool Junkie Forum

  Hopelijk helpt een forum om meer mensen warm te laten lopen voor pool. Ikzelf ben ook al aardig wat jaren uit de running, maar sinds 2 weken weer begonnen met regelmatiger spelen. Je kunt de persoon wel uit het pool halen, maar het pool niet uit de persoon. En daar doen we het tenslotte voor, voor het spelletje. Hopelijk verander je van mening, en kunnen we je weer eens zien als toernooi leidster!
 14. Bert Kinister Video's

  Wie kent ze nog? The Mighty X, 60 minutes workout, advanced fundamentals, etc.? Vroeger moest je deze video tapes ergens zien aan te schaffen tegen een hoge prijs, nu zijn ze middels een abbotje online te zien. Wat mij betreft 1 van de beste instructeurs, met een schat aan informatie. Bert is tevens Niels Feijen's oude instructeur: De prijzen zijn als volgt: Yearly subscription $250.00 / 365 days 99 Videos 270 day (9 month) subscription $200.00 / 270 days 99 Videos 180 day (6 month) subscription $140.00 / 180 days 99 Videos 90 day [3 month] subscription $75.00 /90 days 99 videos 30 day [1 month subscription] $35.00 /30 days 99 videos 4 days any video $5.00 rental http://videos.bertkinister.com
 15. Over het Pool Junkie Forum

  Als je al wat langer meedraait in de "poolscene", herinner je je waarschijnlijk sites als pooliscool.nl en poolkrant.nl nog wel. Het mooie aan deze sites was (althans, da's mijn mening), dat er een forum aanwezig was waar je naar hartelust kon communiceren met je medesport beoefenaars. Dit leidde soms tot hevige discussies, waaraan je iets of niets had. Ik herinner me nog mede-forumgebruikers als Berry van Leeuwen, Cupido van den Berg, en, helaas al veel te jong overleden, Fanon Sluisdom (Fanon=A). 1 van de mooie dingen van de forums was, dat je er contacten aan overhield. Op een toernooi of competitie gaf je een klap op de schouder van degene die je al eens op het forum had gezien. Waarom dit forum? Natuurlijk hebben we tegenwoordig Facebook, maar Facebook heeft als nadeel dat je niet echt per topic een discussie kunt voeren. Een discussie verdwijnt in de brei aan discussies die Facebook aanwezig is. Vandaar een forum. Een forum waarop elke poolbiljarter in Nederland zijn/haar ei kwijt kan. Noem het nostalgie, verlangen naar vroeger, maar ik, Richard Diphoorn, mistte een platform waarop we naar hartelust kunnen discussieren over onze geliefde poolsport in Nederland. Veel plezier, en bij vragen/ideeen/suggesties weet je me te vinden.
×